Κανένας ναυαγοσώστης δεν θέλει να εργαστεί στην Αλεξανδρούπολη – Κι αυτό είναι πρόβλημα!

Προ ενός πολύ σοβαρό προβλήματος βρίσκεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δεν μπορεί να προσλάβει τους απαιτούμενους ναυαγοσώστες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Και το θέμα δεν είναι οικονομικό, καθώς διατίθενται 200.000 ευρώ γι αυτό το σκοπό, αλλά γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άτομα να αναλάβουν τις αντίστοιχες θέσεις.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης χρειάζεται τουλάχιστον 11 ναυαγοσώστες για όλο το μήκος των ακτών του και έως τώρα έχει κάνει έναν διαγωνισμό, ο οποίος κρίθηκε άγονος λόγω έλλειψης συμμετοχών και μία απόπειρα απευθείας ανάθεσης που όμως δεν έτυχε ανταπόκρισης. Αυτές τις ημέρες είναι “στον αέρα” ο επαναληπτικός διαγωνισμός, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί έχει οδηγήσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης στο ενδεχόμενο καταγγελίας των συμβάσεων μίσθωσης των παραλιών, δηλαδή των beach bars. Κι αυτό γιατί παρά το ότι οι παραλίες είναι μισθωμένες από ιδιώτες, η ευθύνη τοποθέτησης ναυαγοσώστη είναι του δήμου.

Τούτων δοθέντων, ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες beach bar της πόλης ότι είτε θα μεριμνήσουν οι ίδιοι για την πρόσληψη ναυαγοσώστη, είτε θα προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης, που σημαίνει ότι μετά κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να επανασυμβληθεί απ’ ευθείας με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του.

Από την κατάσταση αυτή δεν εξαιρείται ούτε η δημοτική πλαζ του ΕΟΤ, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ πρέπει να μεριμνήσει για την πρόσληψη ναυαγοσώστη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.