Β. Λαμπάκης: “Ο Αμερικανός πρέσβης με ρώτησε τι γίνεται με τους Ρώσους”

Την πληροφορία ότι στη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρέσβη ο ίδιος ο Τζέφρι Παιατ τον ρώτησε τι συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη με τους Ρώσους, έδωσε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κος Λαμπακης συμμετείχε στην πενταμελή αντιπροσωπεία από την Αλεξανδρούπολη που επισκέφθηκε τον αμερικανό πρέσβη στο γραφείο του στην Αθήνα. Εκεί, μεταξύ άλλων ο κος Παιατ ρώτησε τι συμβαίνει με τους Ρώσους στην Αλεξανδρουπολη, για να πάρει την απάντηση ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης μιλάει με όλους και δεν αποκλείει κανέναν ενώ με καθέναν που συναλασσεται, το κάνει με διαφορετική στόχευση, ωστόσο από το τραπέζι της συζήτησης δεν αποκλείεται κανένας είτε είναι Ρώσος, είτε Κινέζος, είτε οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας.

Λίγο νωρίτερα βέβαια ο κος Λαμπακης είχε πει ότι κατά τη συζητηση των θεσμικών με τον Τζεφρι Παιατ διαπιστώθηκε βαθμηδόν αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το κάνει της Αλεξανδρούπολης με δεδομένη πλέον τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών στο έργο του τερματικού σταθμού lng και τους διασυνδετηριου ελληνοβουλγαρικου αγωγού IGB.

Επιπλέον ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικου με τον Κο Λαμπάκη να δηλώνει ότι επιθυμεί ενισχύσει αυτής της συνεργασίας, ήτοι τη δημιουργία πλήρους στρατιωτικής βάσης(αυτό άλλωστε το έχει καταστήσει σαφές και στο παρελθόν).

Στη συναντηση συμμετειχαν επίσης ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπολης, ο πρόεδρος του ΟΛΑ και οι προεδροι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.