Το AlexPak πέθανε, αλλά το φάντασμά του ζει – Δείτε εικόνες από το εγκαταλειμένο σούπερ μάρκετ της Αλεξανδρούπολης

Το ημερολόγιο έγραφε 2013 όταν η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Alex Pak οδηγούνταν στην απόλυτη καταστροφή και το κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Ένα εξ αυτών ήταν κι εκείνο της Αλεξανδρούπολης, που βρισκόταν περίπου απέναντι από το αεροδρόμιο.

Και ενώ η πρώτη ματιά στο κτίριο του πρώην σούπερ μάρκετ κάνει τον θεατή να πιστέψει ότι απλά είναι “κλειστό”, μια αυτοψία στο χώρο είναι σχεδόν τρομακτική. Οι εικόνες μαρτυρούν ότι όσοι εργάζονταν εκεί έφυγαν όπως-όπως αφήνοντας πίσω τους ακομη και τιμολόγια, δελτία παραγγελίας, αποδείξεις, δελτία παραγγελιών κα.

Το κτίριο σήμερα είναι προφανώς παραβιασμένο και η εικόνα του αποκαρδιωτική. Παραμένει άγνωστο το σε ποιον ανήκουν το οικόπεδο και το κτίσμα, πλην όμως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίσμα, μάλλον χρήζει παρέμβασης από τις αρχές.

Στην περίοδο της ακμής της, η αλυσίδα σουπερ μάρκετ Alex Pak μετρούσε 33 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με περίπου 800 εργαζόμενους. Ολα τα καταστήματα έκλεισαν σε διάστημα ενός ετους με τελευταία τα τρία της Αττικής.