Πανελλήνιες 2018: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στους προφορικά εξεταζόμενους μαθητές

Μία κατάσταση που συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας μερίδας μαθητών συνεχίζεται και φέτος ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν αύριο 07/06 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η αδικία αυτή αφορά τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάζονται προφορικά και οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μέχρι την Θεσσαλονίκη γιατί εκεί λειτουργεί το πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο!

Από την άλλη πλευρά όμως, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που επίσης εξετάζονται προφορικά θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο.

Με άλλα λόγια, οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και φοιτούν σε κάποιο Επαγγελματικό Λύκειο του Έβρου θα πρέπει να επωμιστούν (και) το κόστος της μετακίνησης και διαμονής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να επιφορτιστούν με επιπλέον άγχος λόγω του ταξιδιού που πρέπει να κάνουν.

Στον Έβρο συμμετέχουν συνολικά 1254 παιδιά στις πανελλήνιες εξετάσεις. Από αυτά, τα 283 προέρχονται από Επαγγελματικά Λύκεια και τα 971 από τα Γενικά. Οι προφορικώς εξεταζόμενοι μαθητές είναι στο σύνολο 47 και οι 36 εξ αυτών φοίτησαν σε Γενικά Λύκεια και οι 11 (που θα πρέπει να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη) σε Επαγγελματικά.