Πολυπληθής ομάδα μεταναστών εγκλωβίστηκε στον ποταμό Έβρο στο ύψος των Λαγυνων

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών εγκλωβίστηκε σε νησίδα του ποταμού Έβρου στο ύψος του οικισμού Λαγυνά σήμερα 05/06.

Οι πληροφορίες προς το παρόν είναι συγκεχυμένες ωστόσο η ομάδα αποτελείται περίπου από 50 άτομα ανάμεσα τους και 20 παιδιά.

Οι εγκλωβισμένοι ενημέρωσαν οι ίδιοι τις αρχές καλώντας σε υπηρεσία του Έβρου η οποία όμως δεν εμπλέκεται στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

–Νεότερη ενημέρωση (17.00)

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από τη νησίδα του ποταμού Έβρου σε ασφαλές σημείο της ελληνικής όχθης.

Η επιχείρηση διεκπεραιώθηκε με πλωτό μέσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας εξ ου και ο μεγάλος χρόνος που απαιτήθηκε για την αποπεράτωσή της.

Στη νησίδα του ποταμού Έβρου που βρίσκεται στο ύψος του οικισμού Φυλακτό στη ζώνη Τυχερό – Λαγυνά στα διοικητικά όρια του δήμου Σουφλίου, εντοπίστηκαν συνολικά 34 άτομα εκ των οποίων: 21 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 παιδιά.

Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και της υπόθεσης πλέον επιλαμβάνεται η Αστυνομία καθώς ακολουθεί η ταυτοποίηση των ανθρώπων αυτών και η αποστολή τους σε κέντρα κράτησης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν οι μετανάστες δεν ήταν ιδιαιτέρως εύκολα προσβάσιμο.