Ίδρυση σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου υπογράφηκε από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Καρδάση, η ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και η δρομολόγηση χρήσεως της ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ Πορτοκάλογλου (οδού Περδίκκα). Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, εκπρόσωποι του ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, εκπρόσωποι των αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Δράμας και πλήθος συμπολιτών. 


Στο πλαίσιο της υπογραφής της συνεργασίας ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε:


«Σας καλωσορίζω όλους σε μια ιδιαιτέρως σπουδαία στιγμή για την πόλη μας, για την περιοχή μας, για τη Δράμα μας. Σήμερα, έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε την ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και τη δρομολόγηση χρήσεως της ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ Πορτοκάλογλου, στην οδό Περδίκκα. Το όνειρο όλων μας γίνεται πραγματικότητα. Η ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και το ΠΡΟΤΥΠΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στη Δράμα αλλάζει την εικόνα μας, δίνει νέα προοπτική στον τόπο μας, μας βγάζει από τη σκληρή αφάνεια. Η πόλη της Δράμας μετατρέπεται σε ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και αναδεικνύεται ως πόλος έλξης για τον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών από την ΕΛΛΑΔΑ, την ΕΥΡΩΠΗ, τον ΚΟΣΜΟ ολόκληρο. Επιπλέον, αναβαθμίζεται η οικονομική, η εμπορική, η βιοτεχνική, η βιομηχανική και η τεχνολογική ζωή της περιοχής μας, με πολλαπλά οφέλη τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, τον Βουλευτή Δράμας, κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Καρδάση, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Ανέστη Τερζή, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, την εταιρία Raycap και προσωπικά τον κ. Αποστολίδη, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν σε αυτήν τη συνεργασία».