Ικανοποιημένη έφυγε από την Αλεξανδρούπολη η Έλενα Κουντουρά

Ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και την μεταξύ τους γνωριμία δήλωσαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η κα Κουντουρά βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου, η οποία μάλιστα είχε γίνει αρχικά για άλλη ημερομηνία, η οποία όμως δεν ήταν ελεύθερη στο πρόγραμμα της υπουργού.

“Εγώ ήρθα στην Αλεξανδρουπολη για να ακούσω”, είπε η κα Κουντουρά μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης (διάρκειας άνω των τριών ωρών) που έγινε στο Επιμελητήριο του Έβρου και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι του νομου, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού και συνεργάτες του δημάρχου και της υπουργού.

Η μοναδική δέσμευση που ανέλαβε η κα Κουντουρά ήταν “να μεταφέρει όσα κατέγραψε στα συναρμόδια υπουργεία”, γιατί όπως είπε ο Τουρισμός απαιτεί την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, όμως μιλώντας για τη μεγάλη εικόνα, είπε ότι “εδώ και τρία χρόνια και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, η Ελλάδα έχει γίνει χώρα-παράδειγμα στη Μεσόγειο γιατί έχει αυξήσει τον τουρισμό της κατά 25%, δηλαδή κατά 6 εκ τουρίστες”.

Είπε ακόμα ότι το 2018 ξεκίνησε με μία αύξηση της τάξης του 18% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με το 2017 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν όλα πάνε καλά, η φετινή χρονιά θα ειναι μία από τις καλύτερες για την Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την κα Κουντουρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα εισπράξαμε ένα μάθημα, τολμώ να το πω, από μία υπουργό η οποία ξέρει να στέκεται απέναντι στην θεσμικότητα την τοπική και είμαι πολύ ευχαριστήμενος που τη γνώρισα σήμερα».

Βέβαια, δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του Έβρου εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για αθέτηση της υπόσχεσης που είχε δώσει το 2015 ότι θα βοηθούσε την περιοχή, ωστόσο το πρόσημο που έβαλε στην συνάντηση με την Έλενα Κουντουρά ήταν θετικό.

Η κα Κουντουρά, μετά την Αλεξανδρουπολη επισκέφτηκε την Καβάλα, αφού όμως είχε μία μίνι σύσκεψη με στελέχη των ΑΝΕΛ στην πρωτεύουσα του Έβρου.