“Πετάει” η τιμή της βενζίνης – Έφτασε και το 1.8 € σε ορισμένες περιοχές του Έβρου

Προς 1 ευρώ και 82 λεπτά το λίτρο καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων. αφού και στο νησί η τιμή των καυσίμων έχει “πάρει φωτιά”.

Με βάση τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η κατάσταση στον Έβρο είναι μάλλον “εκρηκτική”, αφού δύσκολα μπορεί να βρει κανείς βενζίνη που να στοιχίζει κάτω από 1.6 € το λίτρο.

Για τη ακρίβεια, από τις 108 καταχωρήσεις, μόνον τρία πρατήρια διαθέτουν βενζίνη σε τιμές κάτω του 1.6 €/λίτρο (με χαμηλότερη τιμή λίτρου το 1.578 € σε πρατήριο που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη).

Σε όλα τα υπόλοιπα το ένα λίτρο βενζίνης τιμάται πάνω από 1.6 €, ενώ όσο βορειότερα του Έβρου κινείται κανείς, τόσο πιο ακριβά είναι τα καύσιμα. Ειδικότερα στο Τρίγωνο – το βορειότερο σημείο του νομού- η τιμή του λίτρου παγιώνεται στο 1.7 €.

Μεγάλη η διαφορά με τις τιμές των όμορων χωρών 

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, αν συγκρίνει κανείς τις τιμές των καυσίμων με τις αντίστοιχες των γειτονικών χωρών – ήτοι της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Με βάση τα στοιχεία που δίνει το fuelo.net αυτή την περίοδο η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων στην Βουλγαρία τιμάται κατά μέσο όρο προς 2.20 λέβα / λίτρο, δηλαδή λίγο παραπάνω από το 1 ευρώ.

Στην Τουρκία η τιμή του λίτρου μπορεί να πέφτει και κάτω από το 1 ευρώ, αφού ο μέσος όρος της περιόδου που διανύουμε είναι 5.22 λίρες / λίτρο.