Έβρος: Ελέγχεται η εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων

Τα βιβλιάρια υγείας τους καλούνται να προσκομίσουν οι μαθητές των σχολείων όλου του Έβρου, κατόπιν σχετικών ενημερώσεων που γίνονται από τους καθηγητές.

Οι ενημερώσεις μάλιστα είναι γραπτές, και οπως φαίνεται και σε αυτήν που δημοσιεύουμε, ο έλεγχος έχει να κάνει με την πρόληψη της εξάπλωσης της ιλαράς. Η καμπάνια του ελέγχου υλοποιείται με ευθύνη και πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι μαθητές είναι εμβολιασμένοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Αφορμή για τη διεξαγωγή της καμπάνιας αποτέλεσε η έξαρση της ιλαράς που καταγράφηκε φέτος το χειμώνα σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά δε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχουν καταγραφεί έντεκα περιστατικά ιλαράς που προκάλεσαν νοσηλεία των ασθενών και οι οκτώ εξ αυτών ήταν παιδιά και οι τρεις ενήλικες.

Αν και για τους περισσότερους η κίνηση αυτή είναι έως και επιβραβεύσιμη, υπάρχει μια μερίδα γονέων που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” εγείρει αντιδράσεις – ειδικά στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για γονείς που ανήκουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικού κινήματος και συνειδητά δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να εμβολιαστούν.