Search
Close this search box.
17 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/05) εντοπίστηκε ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης το βαρκάκι που μετέφερε 17 παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικους.

Το βαρκάκι εντοπίστηκε από την τηλεφωνική κλήση των ίδιων των μεταναστών στην ευρωπαϊκή γραμμή ανάγκης 112 και αμέσως στο σημείο έσπευσε παραπλέουσα τράτα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έφτασε έπειτα με περιπολικό.

Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν αρχικά σε ένα απο τα ΤΟΛ που χρησιμοποιεί στο Λιμενικό Σώμα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, όπου έγινε η καταγραφή τους ενώ τους δόθηκε χώρος για να αλλάξουν ρούχα, τους προσφέρθηκε φαγητό και τους επιτράπηκε να ξεκουραστούν.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται μετανάστες ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, όμως κάθε φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό, σημειώνεται η επικινδυνότητα του περάσματος. Κι αυτό γιατί, για να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη οι παράτυποι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τις εκβολές του Δέλτα του Έβρου, με το συγκεκριμένο σημείο να θεωρείται επικίνδυνο λόγω των ρευμάτων του.