Όλες οι λεπτομέρειες για την καταδίκη του πρώην δημάρχου Ορεστιάδας Άγγελου Παπαϊωάννου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης κάθισε ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Άγγελος Παπαϊωάννου, την Πέμπτη 24/05.

Ο κος Παπαϊωάννου βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της δωροληψίας, της νομιμοποίησης εσόδων και της απιστίας για την περίοδο που ήταν δήμαρχος, δηλαδή το διάστημα 1999-2002.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, στο οποίο η υπόθεση Παπαϊωάννου εισήχθη πρωτοβάθμια, ήταν καταδικαστική σε βάρος του και του επιβλήθηκε συνολικά κάθειρξη 19 ετών, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επί πέντε έτη.

Ο κος Παπαϊωάννου εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο Κομοτηνής και καθηγητή του ΔΠΘ κο Θ. Δαλακούρα, ο οποίος σε επικοινωνία του “R” μαζί του, τόνισε ότι έχει υποβληθεί ένσταση επί της απόφασης. Η ένσταση αυτή θα εκδικαστεί σε δεύτερο χρόνο και έως τότε ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος, αφού όμως καταβάλλει εγγύηση ύψους 50.000 €.

Ο κος Παπαϊωάννου παρέμεινε στο κρατητήριο το βράδι της Πέμπτης, έως ότου οι οικείοι του συγκεντρώσουν και καταβάλλουν το απαιτούμενο ποσό για την αποφυλάκισή του (κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 25/05).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση της έφεσης επί της απόφασης θα γίνει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, ενώ εκτιμάται ότι η σχετική δικάσιμος θα οριστεί σε χρόνο αρκετά μακρινό.

σ.σ. Πέρα από την επικοινωνία με τον κο Δαλακούρα, το “R” πριν από τη δημοσίευση του θέματος συμβουλεύτηκε και άλλους νομικούς για να διασφαλιστεί η ορθότητα των διατυπώσεων προκειμένου να μην θιγεί η υπόληψη του κεντρικού προσώπου του ρεπορτάζ.