Διαγωνισμός Πίτας στο πάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας ¨Άγιος Γεώργιος¨ θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό Πίτας το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 7 το απόγευμα στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης. Επίσης στοχεύουμε στην γέννηση ιδέας συνεργασίας γυναικών, για σχηματισμό συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται από το 2007 με απόλυτη επιτυχία. Τη παρουσίαση θα αναλάβει o κ.Πέτρος Πολυχρονίδης παρουσιαστής με καταγωγή από τον Έβρο ο οποίος τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από την εκπομπή του ¨Τροχός της Τύχης¨.

Προκειμένου να καταστήσουμε αδιάβλητο τον θεσμό του διαγωνισμού καλέσαμε και θα συμμετέχουν ως επιτροπή γευσιγνωσίας – κριτές οι πλέον αρμόδιοι καταξιωμένοι Chef από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος. Οι καλύτερες 10 πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα του κ. Μπαρμπούδη Παναγιώτη η οποία θα συνοδεύσει και τα χορευτικά συγκροτήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές συμμετοχές στην τελευταία εκδήλωση ξεπέρασαν τις 250 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές – γεύσεις από όλο τον Έβρο – Κομοτηνή – Ξάνθη΄- Δράμα και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 1000 επισκέπτες. Αναμένεται για τον διαγωνισμό του 2018 ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις δύο χιλιάδες επισκέπτες. Οι δέκα καλύτερες πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία. Πιο συγκεκριμένα η 1η πίτα 500 ευρώ η δεύτερη 200 ευρώ και οι υπόλοιπες 8 από 100 ευρώ η κάθε μία.Μπορείτε να συμμετέχετε είτε ως σύλλογοι είτε με προσωπική συμμετοχή στην εκδήλωση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 25510 – 29472 και 6942611611

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Ελένη Ιντζεπελίδου