Το “R” βρέθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με ένα γεύμα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα του Έβρου με αφορμή τον εορτασμό των Ελευθερίων.

Το γεύμα παρατέθηκε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του βλέπει στο πρόσωπο του κου Παυλόπουλου έναν άνθρωπο που “νοιάζεται για τα σύνορα της Θράκης”.

Συνδαιτημόνες αυτού του γεύματος, από το οποίο το “R” εξασφάλισε φωτογραφίες και βίντεο με φυσική παρουσία, ήταν εκτός του δημάχου και του ΠτΔ, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, οι τρεις Εβρίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο Μουφτής Διδυμοτείχου και ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Γεώργιος Καμπάς.

Ο κος Καμπάς μάλιστα διαβεβαίωσε τον ΠτΔ για το αξιόμαχο του Δ’ΣΣ, το οποίο κατέχει ορισμένα από τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα της Ελλάδας, που σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο δυναμικό του, δημιουργεί μία ατσάλινη ασπίδα προστασίας της Θράκης και της χώρας, συνεκδοχικά.

Οι τρίτεκνες οικογένειες και τα ευχαριστώ των Μητροπολιτών

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων -και εκπροσωπώντας και τους άλλους τρεις ιεράρχες της Θράκης- ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για την διαμεσολάβησή του στη συνέχιση της παροχής του υποστηρικτικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης, παρά το γεγονός ότι λόγω κρίσης αυτό είχε τεθεί εν κινδύνω. Σημείωσε μάλιστα ο κ.κ. Παντελεήμων, ότ ι η πράξη αυτή του Προέδρου καθίσταται ιδιαιτέρως σημαντική με δεδομένο το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Ο κος Παυλόπουλος με τη σειρά του, παραδέχθηκε ότι το δημογραφικό είναι όντως εθνικό πρόβλημα και μάλιστα λέγοντας ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να ξεπερνάει και τα ελληνικά σύνορα, αφού εν πολλοίς οι Έλληνες είναι απαραίτητοι για την ανθρωπότητα συνολικά. Χαρακτήρισε την παρέμβασή του ως υποχρέωσή του και τοποθετήθηκε ως εξής:

Β. Λαμπάκης: “Λέμε ναι στην Ε.Ε., ναι στο ΝΑΤΟ”

Ο κος Λαμπάκης, οικοδεσπότης ων, κάλεσε τον κο Παυλόπουλο να ενισχύσει τους “ανθρώπους της Θράκης” ενισχύνοτας την αναπτυηξιακή πορεία της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο και ενώπιον του ΠτΔ, ο κος Λαμπάκης είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής λέει “ναι στην Ευρωπαική Ένωση, ναι στο ΝΑΤΟ, ναι στις συμμαχίες”.