‘Παρέλαση’ πολιτικών στις 14 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτικών στελεχών από ποτέ (ποιοτικά και ποσοτικά) θα καταγράψει η Αλεξανδρούπολη, όπως όλα δείχνουν την Δευτέρα 14 Μαΐου, οπότε και θα γιορτάσει την 98η επέτειο από την ενσωμάτωση της στον ελληνικό κορμό. Για τα “Ελευθέρια”, στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είθισται να μετακινείται εκτός Αθηνών και να τιμά τις “τοπικές” επετείους, αφού βάσει πρωτοκόλλου την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου βρίσκεται πάντα στην Αθήνα και την 28η Οκτωβρίου πάντα στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πιθανό να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη ή στον Έβρο εν γένει από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μία απόφαση της τελευταίας στιγμής, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να βρεθεί τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη με ένα πολύ λιτό πρόγραμμα, αφού θα παρακολουθήσει μόνο τη Δοξολογία και την παρέλαση και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για την Ίμβρο.

Ο αν ΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση. Ο Τέρενς Κουίκ, πιθανότατα θα αφιχθεί οδικώς καθώς θα βρίσκεται τις προηγούμενες ημέρες στην Ξάνθη. Σε κάθε περίπτωση πάντως το συγκεκριμένο στέλεχος των ΑΝΕΛ είναι τακτικός επισκέπτης της Θράκης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στους εορτασμούς των Ελευθερίων, ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι θα συνοδεύεται και από έναν ακόμη βουλευτή, χωρίς αυτό να είναι απολύτως σαφές.

Αυτή η τόσο “πολυκομματική” συγκέντρωση πολιτικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στην Αλεξανδρούπολη. Σίγουρα η επίσκεψη των περισσοτέρων, αν όχι όλων, σχετίζεται και με την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, συνεπώς οι δηλώσεις της ημέρας μάλλον θα έχουν ενδιαφέρον το οποίο θα υπερβαίνει τα σύνορα, αφού σίγουρα η Τουρκία θα γίνει αποδέκτης πολλών μηνυμάτων. Οψόμεθα.