Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου: Γιορτάστε μαζί μας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου καλεί το κοινό να αναρτήσει στην επίσημη σελίδα της στο Facebook

(https://www.facebook.com/Archaeological.Museum.Alexandoupoli/) κατά το διάστημα 14 έως 18 Μαΐου 2018 φωτογραφίες και εμπειρίες από την επίσκεψη σε κάποιο μουσείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Τί σας έκανε εντύπωση; Τί σας συγκίνησε; Τί σας προβλημάτισε; Ποιο έκθεμα ή ποια εμπειρία σας προκάλεσε έντονα συναισθήματα ή σας κινητοποίησε να δράσετε;

Ας δημιουργήσουμε ένα κολάζ αναμνήσεων και εμπειριών με φόντο τον συναπαρπαστικό κόσμο των μουσείων και ας ξεκινήσουμε έναν γόνιμο διάλογο γύρω από τον πολυδιάστατο ρόλο τους!

Επίσης, την Παρασκευή 18 Μαΐου το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου θα υποδέχεται το κοινό με δωρεάν είσοδο κατά τις προκαθορισμένες ώρες 09:00 – 14:00.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης το κοινό μπορεί να επισκεφτεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) με δωρεάν είσοδο την περιοδική έκθεση «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη: Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς». Επιπλέον, στις 18 Μαΐου και ώρες 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιούνται ομαδικές ξεναγήσεις  στην περιοδική έκθεση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν τηλεφωνικής δήλωσης συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καλώντας στο 25510-26103 (Ζωή Μιλτσακάκη), με e-mail στο [email protected] ή με μήνυμα στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης – Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στο Facebook.