Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στηρίζει την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης

Με επτά κουμπαράδες σε ισάριθμα καταστήματά μελών του, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στηρίζει την λειτουργία της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης, η οποία έχει υπό την προστασία της αυτή την περίοδο 200 ανήλικους, που παλεύουν για την κοινωνική τους επανένταξη.

Η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με την ΕΠΑΘ ξεκίνησε πιλοτικά πριν από μερικούς μήνες, όμως εδώ και λίγες μέρες είναι περισσότερο επίσημη μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν μεταξύ τους. “Υπό την εποπτεία των φορολογικών αρχών και με τη συνδρομή των επιχειρηματιών μελών μας τοποθετούμε σε επιλεγμένα σημεία κουμπαράδες προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα  για το έργο της Εταιρείας και τις δράσεις πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας των ανηλίκων” δήλωσε επί της υπογραφής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Κώστας Χατζημιχαήλ.

Οι κουμπαράδες που τοποθετούνται στα καταστήματα, δηλώνονται στη ΔΟΥ Ροδόπης (καθώς η έδρα του Εφετείου Θράκης βρίσκεται στην Κομοτηνή), προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η έδρα της ΕΠΑΘ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο γραφείο 8 του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Τα χρήματα των κουμπαράδων θα αποδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ΕΠΑΘ, η οποία λαμβάνει μεν κρατική επιχορήγηση όμως αυτή δεν είναι αρκετή για τις ανάγκες των ανηλίκων που διαχειρίζεται.

“Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα αυξάνονται θα σας παρακαλούσαμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Η κάθε προσφορά σας είναι ένας μικρός θησαυρός που θα αξιοποιήσουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑΘ, την οποία μπορεί να συνδράμει οποιοσδήποτε επιθυμεί και στον τραπεζικό  λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: GR0201103780000037848000016.

Η δράση της τοποθέτησης κουμπαράδων σε καταστήματα αφορά προς το παρόν μόνο την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε όλη τη Θράκη, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Δείτε εδώ τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης, που διαθέτουν τον σχετικό κουμπαρά: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ_ΜΕ_ΚΟΥΜΠΑΡΑ