Καστανιές Έβρου: Συνελήφθη Τούρκος έχοντας περάσει τα σύνορα παράνομα

Ένας Τούρκος κρατείται εδω και λίγες ώρες από τις αστυνομικές αρχές της Ορεστιάδας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στο ύψος των Καστανεών έχοντας εισέλθει στο ελληνικό έδαφος παράνομα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για χειριστή μηχανήματος έργου, ο οποίος δηλώνει ότι είναι αγρότης, όμως διακινείται παράλληλα και η πληροφορία ότι πρόκειται για στρατιωτικό. Οι περισσότερες πηγές συγκλίνουν στο οτι πρόκειται για πολίτη και όχι για στρατιωτικό, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επίσημη ανακοίνωση των ελληνικών αρχών που αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το σημείο της σύλληψης είναι το ίδιο στο οποίο είχαν συλληφθεί οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο συλληφθείς είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο από τη Συνοριοφυλακή του Παζαρκιουλέ, προκειμένου να εκτελέσει χωματουργικές εργασίες.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα έχει ενημερωθεί σχετικά και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές για τη διευθέτηση του συμβάντος.