Η Σουηδία μόλις παραδέχτηκε ότι τα περίφημα ‘κεφτεδάκια’ της είναι τουρκικά!

Εξωτερική πολιτική με πρώτη ύλη τον κιμά, φαίνεται ότι κάνει η Σουηδία η οποία παραδέχτηκε ότι το εθνικό της φαγητό, δηλαδή τα κεφτεδάκια, είναι τουρκικής προέλευσης!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, το σουηδικό κράτος από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ανακοίνωσε ότι “πρέπει να παραδεχτούμε τα γεγονότα που είναι ότι η συνταγή για τα κεφτεδάκια βασίζεται σε μία συνταγή που έφερε στη χώρα από την Τουρκία ο βασιλιάς Κάρλος ο ΧΙΙ στις αρχές του 18ου αιώνα”.

Τα κεφτεδάκια (kottbullar) είναι το εθνικά φαγητό της Σουηδίας και όσοι δεν το γνώριζαν αυτό, το έμαθαν από τα σουηδικά καταστήματα ΙΚΕΑ, τα οποία μαζί με τη συναρμολόγηση επίπλων δίδαξαν σε όλη την Ευρώπη και το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο σερβίρεται στα ρεστοράν της αλυσίδας, αλλά επίσης τα κεφτεδάκια πωλούνται και κατέψυγμενα και είναι γεγονός ότι έχουν πάρα πολλούς fans, εκτός της Σκανδιναβίας.

Το για ποιο λόγο η Σουηδία ασχολήθηκε με την καταγωγή των κεφτεδακίων παραμένει άγνωστο προς το παρόν, ωστόσο έχει σημασία το γεγονός ότι αυτή η παραδοχή προκάλεσε μειδιάματα ικανοποίησης στην Τουρκία με πολλούς Τούρκους να κάνουν λόγο για “ομολογία”, από την σκανδιναβική χώρα.

 με πληροφορίες από το bbc
φωτο: funkycook.gr