Ν. Γκαρά: “Η Θράκη μας είναι ένα μεγάλο όμορφο μωσαϊκό με ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα ιστορία”

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook απάντησε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά στις διαδικτυακές μομφές που δέχτηκε επειδή “διασκέδαζε χθες βράδυ μέσα στην καλή χαρά ακούγοντας… τούρκικα τραγούδια”. 

Τοπικό site, αλιεύοντας ένα βίντεο και μερικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο επιτέθηκε στην βουλευτή, γράφοντας πως “η αγωνία των οικογενειών τους (εν. των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη) αλλά και όλης της Ελλάδας έχει… χτυπήσει κόκκινο, όμως η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, διασκέδαζε χθες βράδυ μέσα στην καλή χαρά ακούγοντας… τούρκικα τραγούδια”. 

Σε αυτό το δημοσίευμα, η κα Γκαρά απάντησε: “Επειδή η χυδαιότητα έχει κ τα όρια της. Σχετικά με μία δημοσίευση που με αφορά. Η συνάντηση και το “γλέντι” ήταν στο χωριό Πετρόλοφος στον ορεινό όγκο Σουφλίου. Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί την ελληνικότητα της περιοχής και των κατοίκων; Επίσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια όπως “η παξιμαδοκλέφτρα” “στο χωρίον Μεταξάδες” “εγώ δεν είμαι ποιητής” “Ο Στεργιος”, “bella ciao” στα ιταλικα, “κομανταντε τσε γκεβαρα” στα ισπανικα, τραγουδια των pink floyd στα αγγλικα, “μαβι μαβι”, “Θεε μου μεγαλοδυναμε” κλπ. Καλώς ή κακώς η Θράκη μας είναι ένα μεγάλο όμορφο μωσαικό με ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα ιστορία. Συνυπάρχουμε αγαπιόμαστε επικοινωνούμε σε πολλές γλώσσες κ τιμούμε την παράδοση και την ιστορία μας. Διατηρούμε τα φαγητά μας, τους χορούς μας, και τα μοιρολόγια μας. Θυμόμαστε πονάμε γλεντάμε ΜΑΖΙ. Μιλάμε ελληνικά αρβανίτικα τουρκικά πομάκικα καραμαλίδικα γκαγκαβούζικα και πολλές άλλες διαλέκτους. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη Θράκη μας για την ταυτότητα και την ιστορία μας. 
Κανένας πληρωμένος ή μη κύκλος, κανένας άνους, δοτός ή μη,δε δικαιούται και δε θα καταφέρει να θέσει ζήτημα “εθνικό” σε εμάς. Εκτός αν στους ίδιους συμφέρει. 
* Για να πάρουμε πτυχίο δημοσιογραφίας απο το Πανεπιστήμιο δώσαμε εξετάσεις στον ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και στο Δίκαιο της Πληροφόρησης. Αρκετοί κι αρκετές έχουν άγνοια των εννοιών κ των ευθυνών.
Νατάσα Γκαρά”

Σημειώνεται ότι στο περί ου ο λόγος βίντεο, εικονίζεται και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ να παίζει στο σάζι και να τραγουδά ένα τραγούδι στην τουρκική γλώσσα.