Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα Via Egnatia Run την Κυριακή 29 Απριλίου

«Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των 1000 δρομέων στο ραντεβού τους με τον 3ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Δημήτριος Πέτροβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.

«στον Ημιμαραθώνιο Τριακόσιοι τριάντα δρομείς τρέχουν, 400 στον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ., 265 παιδιά και 70 άτομα με αναπηρία στον αγώνα 800μ. Δουλεύουμε πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Έβρου. Η αυξημένη συμμετοχή, ειδικά των δρομέων μεγάλων αποστάσεων, μας ικανοποιεί».

Το πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN περιλαμβάνει

  • τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ., με αφετηρία στο ιστορικό μνημείο «ΧΑΝΑ», στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, και ώρα έναρξης 10:30, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS)
  • το Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ., με αφετηρία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης και ώρα έναρξης 11:00
  • τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, με αφετηρία στο κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, Καραολή & Δημητρίου 40, και ώρα έναρξης 10:50 για τα ΑμεΑ και 11:00 για τα παιδιά

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναμένοντας τους δρομείς στο σημείο τερματισμού, το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, η bb5 ‘percussion system’ – Ομάδα Κρουστών Ξάνθης θα ταξιδέψει μουσικά τους παριστάμενους, μέλη της σχολής χορού Dance Art Academy θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά χορευτικά, ενώ τις απονομές των βραβείων θα ντύσουν μουσικά στελέχη της στρατιωτικής μουσικής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ».

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και για το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Αναλυτικά:

11:00 Παρουσίαση kids athletics από το Τμήμα Στίβου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

18:00 Ημερίδα για θέματα αγώνων, προετοιμασίας, διατροφής.

  • «Οι αθλητικές – δρομικές διοργανώσεις σημείο αναφοράς και ανάπτυξης προορισμών», Γεωργία Υφαντίδου, Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • «Ανάλυση τεχνικών αναπνοής, πρόσληψης οξυγόνου και μεθόδων προπόνησης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων», Κώστας Νικολαΐδης, Msc Phd Ειδικότητα Εργοφυσιολόγου
  • «Δρομέας: μια “μηχανή” υψηλής καύσης και οι διατροφικές προδιαγραφές», Δρ. Πανταζής Τάκας, Ph.D. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γλασκώβης, M.Sc. (Med. Sci.) Human Nutrition with Specialisation in Sport and Exercise Science, Επιστημονικός Διευθυντής του MediDiatrofi, Μέλος του περιφερειακού τμήματος της Α.Μ.Θ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Η ημερίδα απευθύνεται στους δρομείς, τους διοργανωτές αγώνων, το φίλαθλο κοινό και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

20:00 Άναμμα βωμού – φλόγα VIA EGNATIA RUN – Παραδοσιακή μουσική και χορός από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Απαλού «Ο ΦΑΡΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε το πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιο του VIA EGNATIA RUN με τη ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, το οποίο θα λάβουν όσοι τρέξουν και τερματίσουν στον Ημιμαραθώνιο, τον Λαϊκό αγώνα, αλλά και στον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία. «Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που όμοιο του δεν έχει δοθεί ως μετάλλιο παγκοσμίως. Θελήσαμε ακόμη και με το μετάλλιο να περάσουμε ένα μήνυμα για το ευ ζην και το ευ αγωνίζεσθε. Για εμάς στον VIA EGNATIA RUN όλοι όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν σε μία από τις τέσσερις διαδρομές είναι ήδη νικητές. Νικητές σε μια προσπάθεια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πιο δραστήριο, πιο συμμετοχικό. Για το λόγο αυτό θέλουμε ολοκληρώνοντας τον αγώνα να πάρουν μαζί τους τη Νίκη, το έμβλημα του Έβρου, να τους θυμίζει ότι ο στόχος επετεύχθη, να τους παρακινεί σε μια αθλητική καθημερινότητα, αλλά και να τους φέρει με τα φτερά της κοντά μας στον επόμενο αγώνα VIA EGNATIA RUN» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Και σε αυτόν τον αγώνα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχει στο πλευρό της πλειάδα φορέων που συνδράμουν εθελοντικά, και 300 μεμονωμένους εθελοντές που θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπό τις κατευθύνσεις και οδηγίες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο αγώνας VIA EGNATIA RUN πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης – Τμήμα Στίβου και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ – ΕΑΣ ΑΜΘ. Θεσμικοί φορείς υποστήριξης: XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», Δήμος Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ΕΚΑΒ Θράκης, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αλεξανδρούπολης «Κότινος», Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης, Δημοτική Κοινότητα Λουτρών, Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αρίστηνου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού Αλεξανδρούπολης «Ο ΦΑΡΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου, ΚΤΕΛ Έβρου, Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, Moto Club Alexandroupolis «ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ», Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας – Παράρτημα Θράκης, Dance Art Academy, bb5 ‘percussion system’ – Ομάδα Κρουστών Ξάνθης, Κοινοπραξία Spiecapag ΑΚΤΩΡ, Alexandroupolis Bike Team, Speedex, ACS Courier και η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ η οποία προσέφερε τα μπλουζάκια για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στον παιδικό αγώνα θα δώσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης, και στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Βαταμίδης, ο εκπρόσωπος της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» Επίλαρχος Αστέριος Πίσκος, ο Διευθυντής Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Τεχνικός Διευθυντής Τμήματος Στίβου ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Κωνσταντίνος Πατερόπουλος, ο Έφορος Στίβου του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης Γεώργιος Αλεξιάδης, ο Τεχνικός Διευθυντής του VIA EGNATIA RUN Αντώνης Κουφός, ο Υπεύθυνος Οργάνωσης αγώνα – Εθελοντών του VIA EGNATIA RUN Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου Δημήτριος Κελεμίδης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αλεξανδρούπολης «Κότινος» Γιάννης Τοπτσής, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου Κώστας Ευθυμιάδης, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης Στέλιος Μωραΐτης, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN (Ημιμαραθώνιος 21 χλμ, Λαϊκός – Δυναμικό Βάδισμα 5 χλμ, Παιδικός και ΑμεΑ 800 μ.) μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, τη μπλούζα του αγώνα και τον ειδικό σάκο παράδοσης ιματισμού (αφορά τον Ημιμαραθώνιο και τον Λαϊκό αγώνα) από τη Γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργήσει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 11:00 έως τις 20:00 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Όσοι δεν θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο, θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το πρωί της Κυριακής από τις γραμματείες που θα έχουν στηθεί στα σημεία εκκίνησης και των τριών διαδρομών.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν τους δρομείς στους χώρους εκκίνησης θα αναχωρήσουν μπροστά από τον Φάρο.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Ώρα αναχώρησης λεωφορείων στις 8.15. Πέρας αναχώρησης 8:45.

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5000 ΜΕΤΡΩΝ:  Ώρα αναχώρησης λεωφορείων στις 9.00. Πέρας αναχώρησης 9:30.

Οι δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης μία ώρα πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, δηλαδή 9:30 για τον Ημιμαραθώνιο, 10:00 για τον Λαϊκό και τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ. Για τον υπολογισμό του χρόνου μετάβασης στα σημεία εκκίνησης, οι δρομείς πρέπει να λάβουν υπόψη τυχόν καθυστερήσεις λόγω των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ασφάλεια του αγώνα.