Άρχισαν τα παρατράγουδα του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στην Αλεξανδρούπολη

Περίπου δύο εβδομάδες εφαρμογής μετράει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, όμως αυτοί που κάποιοι ονόμαζαν “Κασσάνδρες” άρχισαν να επιβεβαιώνονται, αφού τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα.

Ο νέος ΚΟΚ είναι αυστηρότερος σε σχέση με τον προηγούμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι “ακριβότερος”. Με άλλα λόγια έχουν αυξηθεί τα διοικητικά πρόστιμα, δηλαδή πολλές παραβάσεις πλέον τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος ή πινακίδων κι αν αυτό φαίνεται καλύτερο, ενδεχομένως να μην είναι.

Έτσι έχουν ήδη καταγραφεί περιστατικά αφαίρεσης πινακίδων από όχημα το οποίο δεν ανήκε στον οδηγό στον οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση, αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο. Ο οδηγός μπορεί να μην έχει πλέον το δίπλωμά του για κάποιο διάστημα, όμως ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν μπορεί να το κυκλοφορήσει με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην καθημερινότητά του (π.χ. μετάβαση στην εργασία, μεταφορές παιδιών σε φροντιστήρια κα).

Την προσοχή των οδηγών εφιστά και ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αλεξανδρουπολης και έμπειρος τροχονόμος Κώστας Χατζηαναγνώστου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε προειδοποιητικό μήνυμα, λέγοντας:

“ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχετικά με την εφαρμογή του τροποποιημένου ΚΟΚ επειδή οι συνέπειες απο την εφαρμογή του ειδικά στα διοικητικά μέτρα είναι πολύ πιο δυσμενέστερες και οι εντολές απο κεντρικό επίπεδο είναι για μηδενική ανοχή από πλευράς Διοίκησης (δλδ τα χέρια της ειναι δεμένα) παρενεση -αν θέλετε παράκληση- φορέστε κράνη και ζώνες ασφαλείας, μην κάνετε χρήση κινητού κατά την.οδήγηση, μην σταθμευεται σε χώρους ΑμεΑ η ράμπες ΑμεΑ, μην πετάτε από το όχημα αντικείμενα, τσιγάρα κλπ. Αυτές οι παραβάσεις δεν έχουν.χρηματικό πρόστιμο όμως έχουν αφαιρέσεις άδειας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και πινακιδων για 60 μέρες και δυστυχώς έχουμε θέμα με τις πινακίδες ανεξάρτητα αν το όχημα δεν το οδηγεί ο ιδιοκτήτης δεν επιστρέφονται (άποψη μου στο μέλλον θα πρέπει να διορθωθεί). Πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα παιδιά που κάνουν διανομές και όχι μόνον γιατί και την εργασία τους θα χάνουν και τα οχήματα της επιχείρησης θα ακινητοποιούνται”