(VIDEO) Αλεξανδρούπολη: Απανθρακώθηκε 60χρονος μέσα στο σπίτι του

Μάρτυρες μιας τραγωδίας έγιναν οι κάτοικοι της οδού Κομνηνών στην Αλεξανδρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής 22/04, όταν είδαν τον δεύτερο όροφο της οικοδομής στον αριθμό 66 να τυλίγεται στις φλόγες. Η φωτιά έγινε αντιληπτή περίπου στη 01.00, οπόταν και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο ο ένοικος του σπιτιού είχε ήδη απανθρακωθεί. 

Στο σημείο κλήθηκε και ο ιατροδικαστής Θράκης Παύλοw Παυλίδης, ο οποίος πιστοποίησε την απανθράκωση του 60χρονου, τον οποίο εν συνεχεία παρέλαβε γραφείο κηδειών.

Ο 60χρονος ζούσε μόνος του στο συγκεκριμένο σπίτι, στο οποίο πριν από μερικά χρόνια ζούσε η μητέρα του. Οι περίοικοι μιλούν για έναν άνθρωπο με κοινωνικά μη αποδεκτή συμπεριφορά, ο οποίος ζούσε μόνος του και αποκομμένος από τους συγγενείς του, ενώ είχε ζήσει και κάποια χρόνια της ζωής του ως άστεγος. Τόσο το σπίτι του, όσο και η ταράτσα ήταν γεμάτη απορρίμματα που συνήθιζε να συλλέγει -άγνωστο για ποιο λόγο- και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των γειτόνων αρνούνταν να αποχωριστεί.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον, ζούσε και χωρίς ρεύμα και συνήθως χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιους τρόπους θέρμανσης. Σε μια προσπάθεια του, παλαιότερα, να θερμανθεί με “μαγκάλι” είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ενώ μερικές ακόμη φορές είχε αυτοτραυματιστεί.

Σε απόγνωση οι ένοικοι του πρώτου ορόφου

Από τη φωτιά, το σπίτι του 60χρονου καταστράφηκε ολοσχερώς. Όμως, σημαντικές ζημιές υπέστησαν και παρακείμενες κατοικίες και ιδιαίτερα το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικοδομής, όπου έγινε το συμβάν.

Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος βρίσκονται σε απόγνωση καθώς με μια “πρώτη ματιά”, οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς έχουν καταστραφεί κουφώματα, τζαμαρίες, υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή στο ταβάνι και αρκετές ζημιές στην οικοσκευή. Γι’ αυτό και είναι πρόθυμοι να δεχθούν οποιαδήποτε βοήθεια, εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται να τους συνδράμει.

Η επιχείρηση της κατάσβεσης διήρκησε πάνω από δύο ώρες, ενώ μετά το πέρας της έμεινε στην περιοχή όχημα της Πυροσβεστικής σε κατάσταση επιφυλακής.