Καταγραφή του πληθυσμού του μυοκάστορα κάνει ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου

Τη συνδρομή των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου, ζητά ο Φορέας Διαχείρισης του υγροβιότοπου, στην προσπάθεια που κάνει για την καταγραφή του πληθυσμού του μυοκάστορας.

Οι θεάσεις του συγκεκριμένου ζώου είναι όλο και περισσότερες τελευταία, όμως δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με ακρίβεια αν ο πληθυσμός του είναι απειλητικά πολύς – τουλάχιστον όχι πριν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα.

Ο μυοκάστορας πάντως είναι ζώο-εισβολέας, δηλαδή δεν ανήκει στα είδη που ενδημούν στην Ελλάδα, αλλά έφτασε εδώ από την Νότια Αμερική κυρίως λόγω της γούνας του, που στο παρελθόν ήταν εμπορεύσιμη. Πλέον όμως το εμπόριο γούνας μυοκάστορα έχει εγκαταλειφθεί, αλλά πληθυσμοί του συνεχίζουν να ζουν σε χώρες εκτός της χώρας καταγωγής του.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου διακινεί ένα ερωτηματολόγιο μέσω του Facebook, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και να συμπληρώσετε, εφόσον ήρθατε ή έρθετε σε επαφή με μυοκάστορα.

>>> Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το χαριτωμένο ζωάκι, που όμως υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα!