Ίσες ευκαιρίες με όλους τους πληγέντες ζητούν οι αγρότες του Τυχερού στον Έβρο

Την ίδια μεταχείριση με άλλους πληγέντες από φυσικές καταστροφές ζητούν οι αγρότες του Τυχερού του δήμου Σουφλίου, οι οποίοι είδαν για άλλη μία φορά τις περιουσίες τους να βυθίζονται στα νερά του Έβρου, αλλά το κράτος να μεροληπτεί εναντίον τους.

“Δηλαδή, επειδή δεν υπάρχει Εβρίτης υπουργός στην κυβέρνηση πρέπει να έχουμε άλλη αντιμετώπιση;” διερωτήθηκαν στη σύσκεψη που προκάλεσαν στο Επιμελητήριο του Έβρου με μοναδικό αντικείμενο την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο στην περιοχή τους και δεν είναι άλλη από την πλημμύρα του κάμπου.

“Στο Τυχερό έχουν γίνει πολλές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, αλλά πλέον ο κόσμος νοιάζεται να βγάλει μόνο τη χρονιά και τίποτα παραπάνω, επειδή ξέρουμε ότι θα πλημμυρίσουμε” παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης που ήταν και ένας από τους ιθύνοντες νόες της συγκεκριμένης σύσκεψης.

Τη σύσκεψη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, οι βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Αναστάσιος Δημοσχάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και άλλοι θεσμικοί.

Όλες οι θέσεις και οι απόψεις που ακούστηκαν συντεινουν στο εξής αίτημα: Αφενός στην οργανωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση του κάμπου του Τυχερού, αφετέρου στην έγκαιρη αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου όταν αυτό προκύπτει.

Η άποψη πάντως που κατέθεσε ο δήμαρχος Σουφλίου κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή την αγροτών καθώς και ο ίδιος παρατηρεί ότι η αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής στον Έβρο δεν γίνεται τόσο άμεσα, όσο γίνεται η αντιμετώπιση καταστροφών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.