Μειωμένη έως και 20% η εμπορική κίνηση του Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη

Μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα και μόνον τα απαραίτητα ψώνισαν για το Πάσχα οι καταναλωτές της Αλεξανδρούπολης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή που έκανε ο ΕΣΑ, τα μαγαζιά της πόλης δεν αποκόμισαν τα αναμενόμενα κέρδη την περίοδο των γιορτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο τζίρος ήταν χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι έως  και κατά 20%.

Ικανοποιητική κίνηση κατέγραψαν, ωστόσο, τα κρεοπωλεία, όμως σε κάθε περίπτωση η φετινή εορταστική περίοδος δεν ήταν ιδιαίτερα καλή για τους περισσότερους καταστηματάρχες, την ώρα μάλιστα που οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Τώρα πλέον, το βλέμμα των εμπόρων στρέφεται στο καλοκαίρι με την ελπίδα ότι τότε θα ανακάμψουν τα οικονομικά, αν και υπάρχει διάχυτη μία ανησυχία σχετικά με την επερχόμενη τουριστική σεζόν και την εισροή επισκεπτών από την Τουρκία. Δεν αποκλείεται φετος οι Τούρκοι τουρίστες να είναι μειωμένοι λόγω της κακής πορείας που καταγράφει η τουρκική λίρα και ως εκ τούτου έχει μειωθεί σημαντικά η καταναλωτική δύναμη μεγάλης μερίδας του τουρκικού λαού.