Η χορωδία της Σαμοθράκης ‘Αρμονίας Γένεσις’ διακρίθηκε στη Ρουμανία!

Δύο σημαντικές διακρίσεις φέρνουν στην πατρίδα τους, τη Σαμοθράκη τα μέλη της νεανικής χορωδίας του νησιού “Αρμονίας Γένεσις”. Η χορωδία που τελεί υπό την καθοδήγηση της κας Γιώτας Τηγανούρια συμμετείχε στο χορωδιακό φεστιβάλ “Antonio Vivaldi” στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας, όπου και διακρίθηκε.

Όπως εγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η κα Τηγανούρια: “Με13 υπέροχα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας Σαμοθράκης του ΣΦΜΣ “Αρμονίας Γένεσις” συμμετείχαμε στο 4ο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών “Antonio Vivaldi” στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από όσους μας άκουσαν..! Στο διαγωνιστικό μέρος, μεταξύ άλλων 7 πολυμελών χορωδιών, από Ελλάδα και Ρουμανία, συγκεντρώσαμε τη μεγαλύτερη βαθμολογία..! σε δύο κατηγορίες (κατηγορία Παιδικών -Νεανικών και στη κατηγορία Folk Choirs: Παραδοσιακής μουσικής)…!!! παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από τη μουσική παράδοση της Σαμοθράκης καθώς και από το διεθνές μουσικό χορωδιακό ρεπερτόριο..!”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των διακρίσεων τα ξημερώματα της Κυριακής του Θωμά, που για τη Σαμοθράκη είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Αυτή την ημέρα κάθε χρόνο, το νησί του Έβρου τιμά τη μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων και η ατμόσφαιρα είναι πανηγυρική.

[+] Δείτε μια παλαιότερη εμφάνιση της διακεκριμένης χορωδίας στο 2ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων της Αλεξανδρούπολης, που είχε γίνει το 2016