Στο Διδυμότειχο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ο Δήμος Διδυμοτείχου διεκδίκησε και πέτυχε ώστε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να διοργανωθεί στην πόλη του Διδυμοτείχου, με θέμα: «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο».

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου, από 20 έως 21 Απριλίου 2018, στην ακριτική και ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου είναι σημαντικότατο γεγονός αφ’ ενός γιατί Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες Δημοτικών Αρχών από διάφορα μέρη της Επικράτειας θα επισκεφθούν την περιοχή μας και θα συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο και αφετέρου διότι θα αναπτυχθούν θέματα υγείας, πρόληψης και γενικότερου ιατρικού περιεχομένου από σπουδαίους επιστήμονες και ομιλητές.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποί τους, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων, επιστήμονες υγείας, καθώς και πολίτες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου  θα εγκαινιαστεί και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη.

Το ΚΕΠ Υγείας φιλοδοξεί να είναι ολοκληρωμένος Δημοτικός φορέας για την προληπτική ιατρική και την προαγωγή υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις:

  • Εβδομάδα υγείας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και εγκαίνια έκθεσης μαθητών της περιοχής μας  στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρη Ναλμπάντη»).
  • Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης με μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (σε αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου).
  • Διαδραστικό Quiz «Μετράμε τις γνώσεις μας για το Αλκοόλ» (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το αμφιθέατρο).
  • Έκθεση παραδοσιακών στολών στο Κέντρο Θρακικών Μελετών