Οι Τούρκοι κάνουν ήδη προπαγάνδα πάνω στη σορό του νεκρού Έλληνα πιλότου

Μόλις λίγες ώρες μετά την πτώση του Μιράζ της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου, που παρέσυρε στο θάνατο τον πιλότο του Γιώργο Μπαλταδώρο, τουρκικά ΜΜΕ επιδίδονται σε μία κάκιστη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον ίδιο το θάνατο.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Hurriyet, στην αγγλόφωνη έκδοση της, έχει ανάγει σε πρώτο θέμα το αεροπορικό δυστύχημα της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως στο ίδιο κείμενο του ρεπορτάζ για το πως αυτό συνέβη και τον θάνατο του πιλότου εμπλέκει την έκδοση των “8”, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ακόμη και την στρατιωτική ενίσχυση των ελληνικών συνόρων κατηγορώντας ευθέως την Ελλάδα για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες κατέπεσε επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Το απόσπασμα από το “ρεπορτάζ” της Hurriyet:

“[…] Το δυστύχημα συνέβη σε μία περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά έχουν αμφισβητούμενες περιοχές.

Οι λεκτικές επιθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων κλιμακώθηκαν πρόσφατα όταν η Ελλάδα δεν εξέδωσε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Στις 16 Μαρτίου τα ελληνικα΄δικαστήρια απέρριψαν το αίτημα έκδοσης των οκτών Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι είχαν βασικό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αλλά και ότι είναι στελέχη της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστές).

Στις 16 Μαρτίου καταγράφηκε η Τρίτη άρνηση της Ελλάδας να εκδόσει τους «8» και αυτό έχει οξύνει περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών που μετέχουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η τουρκική κυβερνηση κατηγορεί την οργάνωση FETO για το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από μία μεγάλη εκστρατεία ανατροπής της, παρεισφρέοντας σε θεσμούς συμπεριλαμβανομένων του στρατού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Τον Μάρτιο η Τουρκία συνέλαβε και ακόμη έχει υπό κράτηση δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα ενώ ήταν σε υπηρεσία, επειδή υποτίθεται ότι αποπροσανατολίστηκαν λόγω της ομίχλης.

Τα τουρκικά δικαστήρια διέταξαν την κράτησή τους επειδή είναι ύποπτοι για παράνομη είσοδο και επιχειρούμενη στρατιωτική κατασκοπεία. Όμως η Αθήνα ισχυρίζεται ότι οι τουρκικές δεν έχουν δώσει επαρκείς λεπτομέρειες για τις κατηγορίες ή για τα στοιχεία στα οποία είναι βασισμένες. Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικοί πέρασαν στην Τουρκία κατα λάθος, ακολουθώντας ίχνη παράτυπων μεταναστών.

Ένα άλλο σημείο έντασης, είναι το γεγονός ότι ένα ελληνικό δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση μέλους του παράνομου (στην Τουρκία) ακροαριστερού κόμματος DHKP-C. Προηγουμένως, ελληνικά δικαστήρια είχαν αρνηθεί την έκδοση άλλων τεσσάρων μελών του DHKP-C.

Οι σχέσεις Άγκυρας – Αθήνας οξύνθηκαν κι άλλο όταν στις 4 Απριλίου ο Πάνος Καμμένος διέταξε την παράταξη επιπλέον 3.500 στρατιωτών στον Αιγαίο και άλλων τόσων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θράκη για να προκαλέσει την «εχθρό Τουρκία»”

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της Hurriyet, εδώ