Ασυνείδητος ιδιοκτήτης σκύλων αναστατώνει τη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης

Παντελή αδιαφορία στις συστάσεις της Αστυνομίας, αλλά και στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, επιδεικνύει ιδιοκτήτης δύο σκύλων ράτσας κάνγκαλ στη Νέα Χιλή της Αλεξανδρούπολης.

Εξαιτίας της αμέλειας του συγκεκριμένου, οι σκύλοι έχουν γίνει επικίνδυνοι καθώς παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά απειλώντας την ασφάλεια ζώων και ανθρώπων. Ο συγκεκριμένος κύριος αφήνει τα σκυλιά ελεύθερα, χωρίς καν λουρί, αν και γνωρίζει ότι κατά καιρούς έχουν επιτεθεί σε μικρότερα ζώα ενώ έχουν απειλήσει και ανθρώπους.

Πρόσφατα μάλιστα τραυμάτισαν πολύ σοβαρά ένα μικρό σκυλάκι στην παραλία της Νέας Χιλής παρόντος του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος αδιαφόρησε επιδεικτικά. Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες ζώων που έχουν καταγγείλει τον άνδρα αυτόν στην Αστυνομία, όμως για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει, αυτός εξακολουθεί να ασκεί πλημμελώς την επιμέλεια των δύο επικίνδυνων ζώων.

Οι φιλοζωικές σελίδες της Αλεξανδρούπολης στο Facebook είναι γεμάτες από μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα δύο σκυλιά, αλλά κυρίως με την προκλητική στάση του ιδιοκτήτη τους και ζητούν άμεσα την παρέμβαση των αρχών. Ο ίδιος έχει απασχολήσει με τις πράξεις και στο παρελθόν τοπικά ΜΜΕ.

*Σημειώνεται ότι το reportal.gr σέβεται απολύτως τα δικαιώματα των ζώων, όπως επίσης και τη νομοθεσία που τα προστατεύει, αλλά ταυτόχρονα ορίζει και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων τους.