Search
Close this search box.
Σε περίπου τρία χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο Λύκειο των Φερών

Περίπου τρία χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να είναι στη διάθεση των μαθητών το νέο Λύκειο των Φερών, που από σήμερα πλέον έχει επίσημα ενταχθεί ως “εργο” στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η ανακοίνωση της ένταξης του έργου έγινε στις Φέρες από τον περιφερειάρχη ΑΜΥΘ Χρήστο Μέτιο, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ. Μετά την ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο η ανέγερση του νέου λυκείου θα “αναζητήσει” κατασκευαστή, δηλαδή θα γίνει η προκήρυξη του έργου.

Αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους και η υλοποίηση του έργου εκτιμάται οτι θα διαρκέσει 24 μήνες.

Το νέο σχολείο θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο στις παρυφές των Φερών, που είναι εκτασης 4.5 στρεμμάτων και ο δήμος Αλεξανδρουπολης κατέχει την κυριότητα του. Το σχολείο θα είναι έκτασεις 2.500 τετραγωνικών μέτρων (σε δύο ορόφους) με δυναμικότητα 150 μαθητών.

Έως την αποπεράτωση του νέου Λυκείου, τα μαθήματα φυσικά θα γίνονται στις αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ που είχαν εγκατασταθεί  μετά την εγκατάλειψη του παλαιού Λυκείου το 2012.