Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή σχολείων στο ΚΕΓΕ – Δείτε τι θα γίνει εκεί

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., κ. Χρήστο Καρκαντό η σύμβαση του έργου «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο κτίρια επιφάνειας 6.385,82 μ2 έκαστο, ο αύλειος χώρος των οποίων θα περιλαμβάνει εκτός από τον χώρο συνάθροισης- αύλησης των μαθητών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ. Κάθε κτίριο θα είναι 12θέσιο, ικανό να φιλοξενεί  360 μαθητές (σύμφωνα με το εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Στο νέο κτίριο του Γυμνασίου προβλέπεται να μεταστεγαστεί το 4ο Γυμνάσιο συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ενώ στο κτίριο του Λυκείου θα μεταστεγαστεί το 2ο ΓΕΛ και θα διευκολύνει την αποσυμφόρηση του 3ου ΓΕΛ που έως σήμερα συστεγάζεται με το 2ο ΓΕΛ.

Από το ρεπορτάζ του R όμως προκύπτει μία εξέλιξη που διαφοροποιεί κάπως την κατάσταση. Με βάση τα λεγόμενα του πορϊσταμένου της Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, όντως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μετάστεγαση σχολείων στα νέα κτίρια του οικοπέδου στο ΚΕΓΕ.

Όμως, την περίοδο διεκδίκησης του κονδυλίου δεν είχαν ακόμα συσταθεί οι οργανισμοί του 6ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό τα νέα σχολεία να λειτουργήσουν στα καινούργια κτίρια και οι μαθητές που θα απορροφήσουν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση στα υπάρχοντα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανέγερση των δύο κτιρίων μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η τελευταία ανέγερση σχολείου στην Αλεξανδρούπολη είναι αυτή του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία δεν ήταν και “εκ βάθρων” αφού επρόκειτο για την μετασκευή του κτιρίου του πρώτου νοσοκομείου της πόλης. Πριν από αυτό το σχολείο, το προηγούμενο που κατασκευάστηκε ανάγεται στο πολύ μακρινό παρελθόν. α