Έτσι πέρασαν το Πάσχα οι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη Έλληνες στρατιωτικοί

Με δύο σημαντικές και σημαίνουσες επισκέψεις κύλησε το Πάσχα του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που από την 2α Μαρτίου κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς ακόμη να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, οι δύο στρατιωτικοί δέχθηκαν επίσκεψη από τους γονείς τους, η οποία ήταν εκτός του “συνηθισμένου” προγράμματος, που προβλέπει την επαφή των οικογενειών κάθε Παρασκευή.

Η επίσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε κατόπιν έγκρισης που έδωσαν οι τουρκικές αρχές στο σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί λόγω Πάσχα. Η συνάντηση έγινε στις 11 το πρωί και διήρκησε 1.5 ώρα.

Ανήμερα του Πάσχα οι δύο κρατούμενοι δέχθηκαν και την επίσκεψη του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, πάλι κατόπιν σχετικής άδειας που είχε ζητήσει από τις τουρκικές αρχές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος μετέλαβε τους δύο στρατιωτικούς και τους μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος μάλιστα είχε προαναγγείλει την επίσκεψη Αμφιλόχιου στο αναστάσιμο μήνυμά του, ευχόμενος επίσης τα δύο παιδιά να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειες και τα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται πως η έκτακτη επίσκεψη των γονέων τη Δευτέρα, δεν διαφοροποιεί το προκαθορισμένο εβδομαδιαίο επισκεπτήριο.