Ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Μία συγκαλυμμένη επίθεση στην Τουρκία και το πολιτικό της γίγνεσθαι έκανε ο Έλληνας πρωθυπουγός με αφορμή την παρατεταμένη και άνευ κατηγορητηρίου κράτηση των στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Σε δήλωσή που έκανε για το θέμα στην εφημερίδα Documento, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “η ανθρώπινη ζωή, και η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, πιόνια σε παιγνίδια δύναμης και εκβιασμών κανενός. Είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα. Χωρίς παιγνίδια, παζάρια, και αστερίσκους”.

“Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους ότι η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους” είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός, ενώ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που συμπαρίσταται στην οικογένεια του, αλλά και στην οικογένεια του Άγγελου Μητρετώδη όλο αυτό τον καιρό.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους απανταχού Έλληνες για την αδιάλειπτη έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασής τους, για τις ευχές και τις προσευχές και τα «δώρα» τους. Τους ευχόμαστε από καρδιάς, ο Αναστηθείς Κύριος να τους χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία και πολλές χαρές στη ζωή τους”, είπε ο κος Κούκλτατζης, ενώ σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ που υπογράφει η Λαμπρινή Παπαδημητρίου, δήλωσε: “Ανάσταση σημαίνει ελπίδα, θάρρος και άδολο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ’ εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη διαδρομή προς τη δικαίωση και την επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα, κοντά μας, το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη”.