Έβρος: Οι αγρότες πληρώνουν το ρεύμα στα αντλιοστάσια, αλλά δεν αντέχουν άλλο!

Ένα θέμα που ανέδειξε πρόσφατα με αφορμή και τις φετινές πλημμύρες  Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, αναδεικνύει με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Πρόκειται για το θέμα που έχει να κάνει με τους λογαριασμούς ρεύματος των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ σε πολλές περιοχές, τους οποίους καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι αγρότες, που όμως έχουν εξουθενωθεί οικονομικά. Οι λογαριασμοί δε, είναι ιδιαίτερα φουσκωμένοι και σε όλες τις περιπτώσεις τα ποσά μετρώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι λοιπόν, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε:

Ζητήσαμε, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα των λογαριασμών που επιβαρύνονται οι αγρότες του Έβρου, για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων. Είναι εύλογο, πως τα αντλιοστάσια αυτά που λειτουργούν για την αποστράγγιση εκτάσεων από πλημμύρες ποταμών, ρεμάτων και ομβρίων υδάτων, είναι ευθύνη του κράτους. 
Τονίσαμε στο υπουργείο, πως οι παραγωγοί θα πρέπει να καταβάλλουν στον κάθε ΤΟΕΒ, μόνο τις εισφορές που τους αναλογούν για τα αρδευτικά αντλιοστάσια, χωρίς την επιπλέον δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων. Ταυτόχρονα, εισηγηθήκαμε στο υπουργείο, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων – όπως συνέβαινε στο παρελθόν – να τους αναλάβει κρατικός φορέας, καθώς οι πληγέντες από πλημμύρες και καταστροφές αγρότες του Έβρου, δεν αντέχουν αυτό το επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος! 
Θεωρούμε το αίτημα μας καθ’ όλα δίκαιο, καθώς οι αγρότες μας υπόκεινται διαρκώς – όπως και τώρα – στις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, με συνέπεια η ύπαιθρος του Έβρου να ερημώνει. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και θετικά!