Ο Big Brother πάει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ηλεκτρονικής αναβάθμισης γίνονται αυτές τις ημέρες στην αίθουσα του Δημοτικού της Αλεξανδρούπολης στην οποία εγκαθίσταται ένα πρωτοποριακό σύστημα προβολής και καταγραφής των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων.

Το σύστημα περιλαμβάνει δύο μεγάλες οθόνες πλάσμα, εκ των οποίων ή μία είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό της αίθουσας και η άλλη στο εξωτερικό και μια περιστροφική κάμερα οροφής που θα είναι συνδεδμένη με τα μικρόφωνα των ομιλητών.

Έτσι, ανάλογα με το μικρόφωνο το οποίο θα είναι ανοιχτό, η κάμερα θα ζουμάρει στο πρόσωπο του ομιλούντος και η εικόνα του θα προβάλλεται στις δύο οθόνες. Η εξωτερική θα χρησιμεύει γι’ αυτούς που θέλουν να παρακολουθούν τη συνεδρίαση εκτός αίθουσας.

Το σύστημα είναι διαχειρίσιμο μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου tablet, ο οποίος θα βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Προέδρου του Σώματος, ενώ το σύστημα δύναται να προωθεί και ζωντανή εικόνα (live μετάδοση) εφόσον βέβαια ο δήμος Αλεξανδρουπολης αποφασίσει να κ φτιάξει την απαιτούμενη -και σχετικά απλή- ιντερνετική υποδομή.