Search
Close this search box.
Ελεγκτικό Συνέδριο: Νόμιμος ο διαγωνισμός του Δ. Αλεξανδρούπολης για τα LED

Στο συμπέρασμα ότι τηρήθηκε η νομιμότητα στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την αντικατάσταση του φωτισμού όλου του δήμου με λαμπτήρες τύπου LED, κατέληξε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ως εκ τούτου, η διαδικασία προχωράει κανονικά, όμως ο δήμος Αλεξανδρούπολης σχολίασε την εν λόγω απόφαση με τρόπο αιχμηρό λόγω των πυρών που είχε δεχθεί και των μομφών ότι είχε διεξάγει έναν “φωτογραφικό” διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση:

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αυτονόητα και για ακόμη μία φορά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνει  τον Δήμο Αλεξανδρούπολης – για την ακρίβεια, κάθε φορά που ο Δήμος αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο δικαιώθηκε – καθώς αποδεικνύεται ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ο διαγωνισμός προμήθειας φωτιστικών σωμάτων τύπου LED (προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ) για την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα τύπου LED ήταν καθόλα νόμιμος.

Η διαδικασία όμως αυτή κόστισε στους δημότες χρόνο, στις υπηρεσίες του Δήμου χαμένη ενέργεια και εργατοώρες, στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό και υπόνοιες για «αδιαφανείς διαδικασίες, φωτογραφικούς διαγωνισμούς και σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις», και στο Ελεγκτικό Συνέδριο μία άσκοπη και ανούσια διαδικασία.

Άραγε τί έχουν να απαντήσουν τώρα οι Κασσάνδρες, που και πάλι ενήργησαν με εμμονή,  εμπάθεια και ως εχθροί του λαού, όταν μιλούσαν για μια έκθετη δημοτική αρχή και ζητούσαν τουλάχιστον την παραίτηση του αντιδημάρχου ενέργειας; Ή μήπως εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια και ξένα προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου;

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεν φρόντισε να απέχει, όπως υπαγορεύει ο θεσμικός του ρόλος, από άστοχες αξιολογικές κρίσεις και καταγγελίες με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς,  προβαίνοντας ακόμη και σε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκθέτοντας τον ίδιο και προσωπικά και πολιτικά.

Λυπηρό επίσης είναι και το γεγονός ότι ακόμη και ελεγκτικοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, επηρεάζονται συχνά πυκνά από μεθοδευμένες φημολογίες και αποποιούμενοι των ευθυνών τους απορρίπτουν φοβικά και διαβιβάζουν τα θέματα προς επίλυση σε ανώτερο επίπεδο, δείχνοντας ανάστημα κατώτερο των περιστάσεων και των συνθηκών (βλ. αποφάσεις για Λύκειο Φερών, ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης Κολυμβητηρίου, αποχέτευση Φερών). Άραγε μπορεί να συνεχιστεί για πολύ μια τέτοια πρακτική;

Στο χορό μπήκαν γρήγορα και κάποια «κίτρινα» Μ.Μ.Ε. που ως ύαινες ανυπομονώντας και μην αντέχοντας να τηρήσουν καν τα προσχήματα, κήρυξαν την έναρξη των πανηγυρισμών κατά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για να δοκιμάσουν σήμερα την ίδια απογοήτευση!

Προς δυσαρέσκεια κάποιων, που αποδεικνύουν καθημερινά μέσω των άστοχων και φλύαρων ανακοινώσεών τους, ότι για αυτούς το παιχνίδι εντυπώσεων είναι αυτοσκοπός, το όραμα της δημοτικής αρχής να καταστήσει την Αλεξανδρούπολη μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη αποκτά σάρκα και οστά.

Στον αντίποδα, υπάρχουν λοιπόν αυτοί που πραγματικά αγαπούν το Δήμο, έχουν όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό και καθημερινά αγωνίζονται γι’ αυτόν. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις, την εκτέλεση μεγάλων έργων μέσω της χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκά και μη προγράμματα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις υποδομές πάνω στις οποίες θα στηριχτεί η Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος. Επενδύουμε στην παιδεία με την ανακατασκευή και μετατροπή παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων σε σύγχρονα κτίρια με αισθητική (Καπνομάγαζο – Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, κτίριο παλιού νοσοκομείου – Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης) και τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων (νέο Λύκειο Φερών, Γυμνάσιο και Λύκειο στην περιοχή ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης, νηπιαγωγείο στο αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου). Επενδύουμε στον αθλητισμό εξοπλίζοντας το Δημοτικό Κολυμβητήριο με το πιο σύγχρονο σύστημα χρονομέτρησης, αγνοώντας τις σειρήνες που απαιτούσαν μόνο το μέτριο, προχωρώντας στην κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου, την τοποθέτηση και εγκατάσταση αθλητικής υποδομής τύπου «μπαλόνι» και εξωραΐζοντας τις υπάρχουσες αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Επενδύουμε στο περιβάλλον αξιοποιώντας τη γεωθερμία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως επιτάσσουν οι ανάγκες του 21ου αιώνα, και επιλέγουμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, γι’ αυτό αντικαθιστούμε τα συμβατικά φωτιστικά σώματα με νέα φωτιστικά τύπου LED σε ολόκληρο το Δήμο. Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα με την κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες. Επενδύουμε στον τουρισμό με την ανάπλαση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στις ιαματικές πηγές Τραϊανούπολης. Επενδύουμε στην πόλη μας προχωρώντας στην πολυπόθητη ανάπλαση της παραλίας και τη δημιουργία πεζοδρομημένου κέντρου, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και μοντέρνα πόλη. Με τις παρεμβάσεις μας ενισχύουμε τον υγιή τρόπο ζωής και παροτρύνουμε τους πολίτες να αλλάξουν την καθημερινότητά τους υιοθετώντας νέες συνήθειες.

Οι συνεχείς και φλύαρες παρεμβάσεις των άλλων, αυτών που είναι προφανές ότι δε νοιάζονται για το σύνολο παρά μόνο για την ικανοποίηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας, αποτελούν τίποτα περισσότερο παρά μόνο βαρύγδουπες ενέργειες που θορυβούν σαν κύμβαλα αλαλάζοντα και χάνονται γρήγορα στο πέρασμα του χρόνου. Αυτοί οι «άλλοι» ας αναλογιστούν επιτέλους τον ρόλο και τον λόγο της ύπαρξής τους στα θεσμικά όργανα και ας πάψουν να βλάπτουν το λαό και το Δήμο μας. Το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης αποδείχθηκε «γυάλινο» για άλλη μια φορά, όσο κι αν δεν τους αρέσει!

Τέλος, άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, του οποίου η απόφαση δικαίωσε το Δήμο Αλεξανδρούπολης αποτελεί κόσμημα στο χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, δημιουργώντας πραγματική αίσθηση ασφάλειας Δικαίου στους πολίτες.