Το παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι προσβάσιμο στον καθένα και ΠΟΛΥ επικίνδυνο

Πρόσφατα, το παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους ως προς τη διεκδίκηση του κτιριακού συγκροτήματος, όμως αυτό είναι μόνο το ένα μέρος του προβλήματος.

Ίσως μάλιστα αυτή να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού το κεντρικό κτίριο του παλιού νοσοκομείου είναι πλέον προσβάσιμο στον οποιονδήποτε και χωρίς αυτό να προϋποθέτει ιδιαίτερο κόπο, αφού όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει από την ξεκλέιδωτη πόρτα.

Μόνο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε επισημάνει την επικινδυνότητα του κτιρίου, αλλά οι εικόνες που κατέγραψε το “R” -και μάλιστα χωρίς καμία δυσκολία- καταδεικνύουν ότι μιλάμε πλέον για μία υγειονομική βόμβα στο  κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Πέρα από αυτό μαρτυρίες περίοικων που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι δεκάδες παιδιά καθημερινά επισκέπτονται το κτίριο και το “εξερευνούν” μη καταλαβαίνοντας προφανώς την επικινδυνότητα της κατάστασης μέσα στη νεανική τους παρόρμηση.

Το ζήτημα είναι ότι κανένας τοπικός φορέας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού το κτίριο πλέον ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό είναι το μόνο αρμόδιο να μεριμνήσει για την ασφάλεια του.

Οι εικόνες πάντως “μιλούν”: