Στα άκρα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις – Στα χαρακώματα Τσίπρας – Ερντογάν με φόντο του 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Διπλωματική βόμβα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έριξε ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν από την περιοχή Χατάι τηε Τουρκίας όπου ενδεδυμένος στρατιωτική στολή συσχέτισε ευθέως το θέμα των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα και κατηγόρησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη τη Δύση λέγοντας ότι μεροληπτεί υπέρ του Αλέξη Τσίπρα αφού τον στηρίζει στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων, αλλά δεν του έχει κάνει ούτε μία παρατήρηση για την κράτηση των οκτώ “Γκιουλενιστών”!

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι το θέμα των δύο Ελλήνων το χειρίζεται η τουρκική δικαιοσύνη, ενώ για την υπόθεση των οκτώ επικαλέστηκε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί να τελειωσει το θέμα σε “δέκα-δεκαπέντε μέρες”

«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου: “Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο”

“Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. 

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού.