Η Εγνατία είναι “γυμνή” – Στα Λάβαρα πλημμύρισε ο κόμβος που εγκαινιάστηκε πριν από 4 μήνες

Πέρα από τις δεκάδες χιλιάδες στρέμματα που έχει καλύψει το νερό, το πλημμυρικό φαινόμενο του Έβρου φέτος αποκάλυψε επίσης ότι η Εγνατία οδός είναι “γυμνή”, τουλάχιστον στο ύψος των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου.

Ο ανισόπεδος κόμβος Μάνδρα – Ψαθάδες δόθηκε στην κυκλοφορία μόλις τον Δεκέμβριο του 2017 και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης τελετής ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, είχε πει, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: “όταν ολοκληρώνεται ένα έργο, ολοκληρώνονται αυτά που προβλέπει η σύμβασή του. Θα πρέπει να ανατρέξετε σε αυτούς που δεν έβαλαν αντιπλημμυρικά έργα στην εργολαβία το 2003 και να τους ρωτήσετε γιατι δεν είχαν βάλει σε σ αυτο το έργο και στους υπολοιπους αυτοκινητόδρομους ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα”.

Δυστυχώς η ίδια η ιστορία επιβεβαίωσε την έλλειψη του αντιπλημμυρικού έργου όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που ανάρτησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον κόμβο καταποντισμένο.

Το αν και πότε θα γινει αντιπλημμυρικό έργο στο συγκεκριμένο τμήμα του κάθετου άξονα, παραμένει άγνωστό, ωστόσο παραμένει και απαράδεκτο το γεγονός να λογίζεται ως “σύγχρονος αυτοκινητόδρομος” ένας δρόμος που έστω και για μερικές μέρες το χρόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ολότητά του από τους οδηγούς.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του R από τα εγκαίνια του τμήματος Μάνδρα – Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού