Τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση

Τον προσεχή Οκτώβριο θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας το τι ακριβώς θα γίνει με τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, όπως είπε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

“Είμαστε σε συνεννόηση με τους θεσμούς, έχουμε κάνει βήματα, όχι τόσα όσα θα θέλαμε, αλλά έχουμε κάνει βήματα. Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η ανάγκη των μόνιμων διορισμών και, όπως έχω δηλώσει, τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό και το σύστημα πρόσληψης” είπε ο κος Γαβρόγλου, δηλώνοντας παράλληλα την αναγνώριση της προσφοράς των αναπληρωτών στο εκπαιδευτικό σύστημα διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία οκτώ χρόνια, που δεν έχει γίνει κανένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού.

Την ίδια ώρα όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιοριστία και όπως είπε ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Έβρου Σάκης Καραγεωργίου -υιοθετώντας τη θέση της ΟΛΜΕ- “οι εξαγγελίες Γαβρόγλου για τον Οκτώβριο δεν είναι ικανοποιητικές γιατί αν ασχοληθεί με το θέμα των διορισμών τον Οκτώβριο σημαίνει ότι τα κενά θα συνεχίσουν να υφίστανται έως το 2020 τουλάχιστον”. 

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, αυτή τη στιγμή στα σχολεία όλης της χώρας υπηρετούν 20.000 αναπληρωτές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του συστήματος.

Ο υπουργός εντούτοις υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή η προσφορά τους θα αναγνωριστεί όταν ανοίξουν οι διορισμοί αφού “σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία. Διότι, εν πολλοίς δεν κατέρρευσε το εκπαιδευτικό σύστημα και λόγω αυτών των ανθρώπων. Αυτό λοιπόν πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εννέα, δέκα χρόνια προϋπηρεσίας και αυτό δεν μπορεί να μην μοριοδοτηθεί γενναιόδωρα”.