“Φοβόμουν ότι θα έπεφτε το δέντρο” λέει ο ιδιοκτήτης της Αργώ

Σίγουρος ότι το συγκεκριμένο δέντρο επρόκειτο κάποια στιγμή να πέσει δηλώνει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Αργώ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές που προς το παρόν δεν μπορούν να υπολογιστούν. Ο καταστηματάρχης μάλιστα είπε ότι “είχε ενημερώσει σχετικά την Αστυνομία” (σ.σ. για το ενδεχόμενο πτώσης του δέντρου).

Το μεγάλου μεγέθους δέντρο έπεσε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας 26/03 όταν στην παραλιακή λεωφόρο φύσηξε ένας ισχυρός στρόβιλος διάρκειας περίπου 10 λεπτών.

Από την πτώση του δέντρου καταστράφηκε μία από τις πέργκολες του καταστήματος, η οποία όμως ταυτόχρονα “φρέναρε” το δέντρο ώστε να μην πέσει πάνω στη τζαμαρία του , την οποία θα θρυμμάτιζε, με συνέπειες που μάλλον θα ήταν οδυνηρές. Ακόμη και τώρα, όμως η ζημιά είναι μεγάλη λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς πιθανότατα έχουν προκληθεί βλάβες στο σύστημα εξαερισμού, ενδεχομένως και σε σημεία του σώματος του κτιρίου, που θα προσδιοριστούν προσεχώς.

Στο σημείο έσπευε άμεσα συνεργείο της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του δήμου Αλεξανρούπολης, με επικεφαλής τον κο Χρήστο Ζιώγα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η υπηρεσία δεν είχε δεχθεί κλήση ή ενημέρωση περί επικινδυνότητας του δέντρου, το οποίο εξωτερικά δεν είχε εμφανή σημάδια γήρανσης.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση θα πάρει μάλλον το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε παλαιότερα αθωωθεί από δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγηθεί μετά την κοπή ενός επικίνδυνου δέντρου χωρίς τη σχετική άδεια.

Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός ανθρώπων.