Αποκατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου της Σαμοθράκης ζήτησε από τη Λυδία Κονιόρδου ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα ο αρχαιολογικός χώρος της Σαμοθράκης, πρόεταξε στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κος Πέτροβιτς εξήγησε στην υπουργό ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Σαμοθράκης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία της 2ης Σεπτεμβρίου 2017 και ζήτησε την «κατ’ εξαίρεσιν» ενασχόληση του υπουργείου με αυτόν, επειδή ο χώρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός μεν, αλλά και επειδή παίζει σημαίνοντα ρόλο στο τουριστικό προφίλ του νησιού.

Η κα Κονιόρδου κράτησε θετική στάση απέναντι στο συγκεκρίμενο αίτημα, όπως θετική ήταν και στο να ενισχύσει το υπουργείο Πολιτισμού την ανάδειξη της λεγόμενης «Σπηλιάς του Κύκλωπα» στη Μάκρη – και αυτό ήταν το δεύτερο αίτημα του κου Πέτροβιτς προς αυτήν.

Στο ερώτημα της υπουργού βέβαια «τι υπάρχει στη Σπηλιά του Κύκλωπα», η απάντηση ήταν ότι «η Σπηλιά δεν έχει ακόμη χαρτογραφηθεί», παρόλα αυτά, εκτιμήθηκε ως σημαντική η ύπαρξη του μύθου που την συνοδεύει.

Η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε στο γραφείο του κου Πέτροβιτς κατά την διήμερη επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Θεσσαλονίκη – Ραιδεστός | Αρχαιότητες σε ένα ταξίδι προσφυγιάς», και την εορτή της 25ης Μαρτίου.