Ο Στέλιος Ζαντανίδης “απογείωσε” το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Την καλύτερη φάση από καταβολής του διάγει ο κρατικός αερολιμένος “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αφού το 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τις 9.000 κινήσεις – αριθμός που για τα δεδομένα του είναι ρεκόρ.

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από το 1944, όμως ποτέ άλλοτε δεν είχε έως και πέντε πτήσεις την ημέρα κάτι που συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά. Ο “Δημόκριτος” έχει αφήσει πλέον πίσω του την εποχή κατά την οποία το μοναδικό αεροπλάνο που πατούσε στην διεθνών προδιαγραφών πίστα του, ήταν αυτό που ερχόταν από την Αθήνα.

Πλέον, η Αλεξανδρούπολη συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα (με δύο εταιρίες), την Λάρνακα της Κύπρου και την Κρήτη, πέρα από τις πτήσεις τσάρτερ που κατά καιρούς εξυπηρετεί. Επιπλέον ο εναέριος χώρος της Αλεξανδρούπολης αποτελεί το πεδίο εκπαίδευσης πιλότων από δύο διαφορετικές σχολές που εδρεύουν πλέον στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Έτι περισσότερο, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχει αποδείξει πλέον ότι μπορεί να ανταποκριθεί με πλήρη επάρκεια στην εξυπηρέτηση απαιτητικών πτήσεων VIP όπως αυτες της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν ο οποίος ταξιδεύει με Airbus 330 – ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, αλλά επίσης και να εξυπηρετήσει ανάγκες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί η Ελλάδα.

Όλα αυτά υπό την διοίκηση του Στέλιου Ζαντανίδη ο οποίος δηλώνει ότι πλέον το αεροδρομιο της Αλεξανδρούπολη λειτουργεί 14 ή 16 ώρες το 24ωρο, αλλά δύναται να λειτουργήσει και όλο το 24ωρο αν παραστεί ανάγκη η δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν έχει μπει (ακόμη) στο στόχαστρο της Fraport ενώ είναι από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με το μεγαλύτερο εμβαδό στεγασμένου χώρου.

Στις πρωτοπορίες του τέλος, πρέπει να συμπεριλφθεί και η επικείμενη λειτουργία του λεγόμενου “Αeromedical Center” το οποίο θα λειτουργήσει τη συνεργεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.