Εννιά εικόνες από μία στρατιωτική τελετή που έγινε με τσουχτερό κρύο και 7 μποφόρ

Μπορεί το ημερολόγιο να έγραφε 22 Μαρτίου, ο καιρός όμως είχε τελείως άλλη διάθεση από την αναμενόμενη ανοιξιάτικη. Για την ακρίβεια, ο καιρός ήταν απόλυτα χειμωνιάτικος όταν έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβης της διοίκησης της ΧΧΙΙΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας “3ο Σύνταγμα Ιππικού ΔΟΡΥΛΑΙΟ” στην Αλεξανδρούπολη.

Παρά το τσουχτερό κρύο, η τελετή έγινε κανονικά στον εξωτερικό χώρο του στρατοπέδου “Κανδηλάπτη”, και ο ταξίαρχος Παντελής Κατσαΐτης απήλθε της διοίκησης εν δόξη και τιμή και ο Ταξίαρχος Χρήστος Μπούφης ανέλαβε αυτήν εν δόξη και τιμή επίσης. Και με πολύ κρύο.

Και ο φακός του “R” ήταν εκεί για να καταγράψει καρέ-καρέ τη διαδικασία

Το συγκεκριμένο χώρο κοσμεί τον αύλειο χώρο της ΧΧΙΙΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας. Με ένα αντίστοιχο εισήλθε στο χώρο της τελετής η πολεμική Σημαία.
Για του λόγου το ασφαλές, η είσοδος της πολεμικής Σημαίας με το άρμα μαχης
Ο διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π αντιστράτηγος Δημήτρης Κούκος εισέρχεται στο χώρο της τελετής συνοδευόμενος από τον απερχόμενο διοικητή και τον προσεχώς αναλαμβάνοντα καθήκοντα. Προ της λήψης των θέσεων των, ασπάζονται το Ευαγγέλιο.
Στις θέσεις τους λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Δοξολογίας
Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν το πέρας της τελετής. Ο Ταξίαρχος Χρήστος Μπούφης έχει πλέον αναλάβει τα καθηκοντά του.
Ο απερχόμενος Διοικητής της ΧΧΙΙΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας αποχαιρετά τη Μονάδα στην οποία υπηρέτησε για δύο χρόνια. Στο εξής, θα δραστηριοποιείται στη Νάπολι της Ιταλίας, ως επιτελής του ΝΑΤΟ
Ο Νέος Διοικητής της ΧΧΙΙΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας Χρήστος Μπούφης μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντα του και έχει -καθ’ ομολογίαν του- εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής.
Με τα όπλα παρά πόδα τα στελέχη της Μονάδας παρακολουθούν την τελετή
Λίγο πριν την έναρξη της τελετής, οπότε και κανονίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες. Φήμες ήθελαν και τον Α/ΓΕΣ να παρίσταται στην τελετή κάτι που τελικά δεν συνέβη. Επίσης στην τελετή δεν βρέθηκε ούτε ο Διοικητής του ΔΣΣ Γεώργιος Καμπάς.