Στο Δέλτα του Έβρου συμβαίνουν οξύμωρα πράγματα

Αντιμέτωπος με μία τραγελαφική κατάσταση ήρθε πρόσφατα ο κάτοικος του Δέλτα του Έβρου Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος μόλις χθες δέχθηκε μία κλήτευση για να γίνει Εθνοφύλακας (την οποία μάλιστα προτίθεται και να αποδεχθεί).

Ο λόγος για τον οποίο ο κος Αποστολόπουλος δέχθηκε την κλήτευση είναι επειδή είναι ιδιοκτήτης καλύβας στο Δέλτα, στην οποία μάλιστα κατοικεί μόνιμα.

Μέχρι εδώ η ιστορία δεν έχει τίποτα παράξενο, το οποίο τουλάχιστον να φαίνεται. Η ιστορία όμως καθίσταται οξύμωρη, αν σκεφτεί κανείς ότι για την ίδια καλύβα”εξαιτίας” της οποίας ο κος Αποστολόπουλος έγινε Εθνοφύλακας, έχει δεχθεί από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης έξι μήνων και μάλιστα μία ημέρα πριν λάβει την κλήτευση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Αποστολόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ως κατηγορούμενος για διατήρηση αυθαίρετου κτίσματος στο Δέλτα του Έβρου (η γνωστή παλαιά ιστορία με τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου) από το οποίο όμως θα έπρεπε κανονικά να είχε αθωωθεί βάσει του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Νοέμβριο του 2017 για την “νομιμοποίηση” των καλυβών.

Προς έκπληξη του όμως ο κος Αποστολόπουλος άκουσε από το δικαστήριο ότι δεν αθωώνεται, παρά την ύπαρξη του νόμου, αλλά αντίθετα άκουσε την καταδικαστική απόφαση, επί της οποίας έχει ασκήσει έφεση μεν, αλλά το ερώτημα παραμένει: Για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, εφόσον υπάρχει;

  • Μπορείτε να δείτε το νόμο που επικαλείται ο κος Αποστολόπουλος, πατώντας εδώ