Να γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν απαλλάσσει το ΠΑΣΟΚ από τα χρέη του

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία γύρω από το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής, ειδικότερα ως προς το γεγονός ότι ο Κιν.Αλ αποτελεί τρόπον τινά ένα πλυντήριο των χρεών του ΠΑΣΟΚ που είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ – κυρίως χρέη από δάνεια.

Η αλήθεια δεν είναι αυτή όμως τουλάχιστον προς το παρόν. Κι αυτό γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα και δεν έχει δικό του Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, αλλά ένας πολιτικός φορέας υπό την ομπρέλλα του οποίου τίθενται μία σειρά κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών.

Ως τέτοιο θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι τα συμμετέχοντα κόμματα διατηρούν τα δικά τους ΑΦΜ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους υπόσταση.

Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να χρωστάει τα εκατομμύρια που χρωστούσε και μετά την δημιουργία του Κιν.Αλ, το οποίο θα αποκτήσει ΑΦΜ έναν χρόνο μετά την διεξαγωγή των εθνικών Εκλογών. Σε κείνη τη χρονική στιγμή, τα συμμετέχοντα κόμματα θα καταργήσουν τα δικά του ΑΦΜ και άρα θα πάψουν να υφίστανται ως πολιτικές οντότητες.

Στις επόμενες εκλογές, το Κιν. Αλ. θα συμμετάσχει ως “συνασπισμός” κομμάτων, ακολουθώντας την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ όσα χρόνια λειτουργούσε ως “Συνασπισμός”, πριν την ενοποίηση του σε ένα ενιαίο κόμμα.