Κυρ. Μητσοτάκης: “Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στη πατρίδα”

Τη δήλωση ότι κάνει “ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψουν στην πατρίδα οι δύο στρατιωτικοί” έκανε στη σύσκεψη των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί του συγκεκριμένου θέματος μιλώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την “ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία” επειδή δεν μπορεί να χειριστεί ένα θέμα που στο παρελθόν “λυνόταν σε μερικές ώρες”.

“Πρέπει να χουμε μια κυβέρνηση ικανή να διαβάζει τις εξελίξεις στον κόσμο και την περιοχή μας, να μπορει να διακρίνει τα μικρά απο τα μεγάλα. Το χω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα, απαιτείται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Τρεις αρετές που χρειαζόμαστε σήμερα παρά ποτέ” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ενημέρωσε το ακροατήριο του ότι σήμερα “στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα θέσω το θέμα των δύο στρατιωτικών, έχω ήδη ενημερώσει τους ομολόγους μου. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ίδιο έπραξα στο Κατάρ, αυτό είναι το χρέος μου και αυτό θα κάνω”

Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί την διεθνοποίηση του θέματος, την ώρα όμως που αυτό έχει λάβει ήδη διεθνείς διαστάσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ενώ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε απόλυτα ενημερωμένος για τις εξελίξεις.

Στη μεγάλη εικόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα λειτούργησε τελικά ως καταλύτης μίας πρωτοφανούς κλιμάκωσης, που έφερε το επεισόδιο στα Ίμια και τα γεγονότα στον Έβρο. Με την κυβέρνηση να ρίχνει τότε δημοσίως λάδι στη φωτιά και τώρα να προσπαθεί  να τη σβήσει. Και την ίδια ωρα που η Αριστερά του κου Τσίπρα, να μη γνωρίζει τι ποιεί η Δεξιά του κου Καμμένου”  και κάλεσε σε συστράτευση το στράτευμα, τη διπλωματία και την κοινωνία των πολιτών.

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, επειδή “η συνέχιση της κράτησής τους απειλεί να δηλητηριάσει την πιο σημαντική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: τη σταδιακή προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών που αντιλαμβάνονται πλέον ότι αυτά που μας ενώνουν πρέπει να είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.