Οι Εβρίτες εργολήπτες καταγγέλλουν αποκλεισμό τους από τα έργα αποκατάστασης της Σαμοθράκης

Τον “αποκλεισμό” τους από το μεγάλο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΗΣΑΝΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» καταγγέλλουν οι πτυχιούχοι εργολήπτες του Έβρου.

Σε έγγραφο που δίνουν στη δημοσιότητα ισχυρίζονται ότι ο δήμος Σαμοθράκης δεν τους κάλεσε να διεκδικήσουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αλλά προτίμησε εργολήπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα αντιληφθήκαμε πως για άλλη μια, δυστυχώς, φορά βιώνουμε την απομόνωση της Εβρίτικης επιχειρηματικότητας.

Μιας απομόνωσης εκπορευόμενης όχι μόνο από την κεντρική διοίκηση αλλά αυτή τη φορά και από φοπείς του ίδιου του νομού μας!!

Στο έργο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΗΣΑΝΤΟΣ ΑΓΩΓΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ” προκρίθηκε ως κατεπείγουσα ανάγκη και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία του άρθρου 32 του Ν 4412, βάση του οποίου προβλέπεται πρόσκληση εργοληπτικών επιχειρήσεων και διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν κλήθηκε καμία εργοληπτική επιχείρηση του νομού Έβρου αν και υπάρχουν αρκετές και ικανές που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο συγκεκριμένο έργο (γεγονός που επαληθεύτηκε στους δύο διαγωνισμούς που πραγματοποίησατε στις 15.03.2018 αντιστοιχων έργων και μάλιστα μαεγαλύτερου προϋπολογισμού   από το έργο του θεματος).

Αντιθέτως, καλέσατε μία εργοληπτική επιχείρηση από τον νομό Ροδόπης, μία εργοληπτική επιχείρηση από τον νομό Ξάνθης και μία από τον νομό Θεσσαλονίκης!!

Γιατί κύριε Δήμαρχε; 

Στην ανακοίνωση τους, οι εργολήπτες επισυνάπτουν και το απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σαμοθράκης, που είναι το εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ