Η φετινή Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης φιλοδοξεί να είναι “νόστιμη”

Στο διάστημα 22-26 Ιουνίου, στο χώρο του λιμανιού, σε έκταση 3.000 τμ θα διεξαχθεί η Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης Alexpo2018 και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, υπό την αίγίδα του οποίου τελεί η διοργάνωση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ένας βασικός άξονας που πρέπει να λειτουργήσει για να πετύχουμε τη σύνδεσή αυτή είναι η Γαστρονομία. Η Γαστρονομία μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά, δημιουργώντας συνθήκες προστιθέμενης αξίας για την πρωτογενή παραγωγή αλλά και την μεταποίηση” για να εξηγήσει εν συνεχεία ότι “στόχος μας, λοιπόν, από τον συνδυασμό των δράσεων αυτών είναι η δημιουργία μιας μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας για τον Έβρο, μια περιοχή με πλούσια γαστρονομική παράδοση που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Για το λόγο αυτό, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη τοπική Γαστρονομία. Στις 5 ημέρες λειτουργίας της alexpo2018 οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στον Έβρο. Παράλληλα, σε ειδικό χώρο εντός του εκθεσιακού χώρου θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις για την στοχευμένη ανάδειξη προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Π.Ε Έβρου αλλά και τους τρόπους που αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τις μεταποιητικές μονάδες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο”.

Η αμέσως προηγούμενη Έκθεση -η Alexpo2016- είχε προσελκύσει 40.000 επισκέπτες και 150 εκθέτες, αριθμοί που θέτουν τον πήχη της φετινής διοργάνωσης αρκετά ψηλά. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πάντως πρέπει να γνωρίζουν ότι τα περίπτερα τιμώνται προς 60€/τμ για τις επιχειρήσεις του Έβρου και προς 70 €/τμ στις επιχειρήσεις εκτός νομού.