Γαβρόγλου: Η τέταρτη Νομική στην Πάτρα θα γίνει

Αμετακίνητος στην απόφασή του, η οποία μάλιστα δεν είναι προσωπική, αλλά κυβερνητική για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα με έδρα την Πάτρα εμφανίστηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ενώπιον της αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε από τη Θράκη.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σταύρος Τουλουπίδης και συμμετέχοντες σε αυτήν δύο αντιπρυτάνεις, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Κορυφαίο θέμα της ατζέντας ήταν η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης για τη δημιουργία νέου τμήματος Νομικής με έδρα την Πάτρα, αλλά όχι το μοναδικό. Πάντως ήταν το μόνο στο οποίο ο υπουργός επέδειξε αρνητική στάση καθώς σε όσα άλλα του ετέθησαν ήταν θετικός.

Μεταξύ αυτών, οι προτάσεις για την ίδρυση νέων Τμήματών και Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο – υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα διασυνδέονται με την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση- αλλά και το αίτημα για λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, σε συνδυασμό μάλιστα και με την μελλοντική λειτουργία του σφαγείου των Φερών.

Την ίδρυση και λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής προωθεί από την πλευρά του και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης με βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις εισερχόμενες από τις γειτονικές χώρες ζωονόσους, που κατά καιρούς έχουν βλάψει σημαντικά το ζωικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.